top of page
  • Irene van de Wege

Reisfotografie: De Dolomieten in Italië

Bijgewerkt op: 13 nov.


Dolomieten, Italië

In de zomer van 2023 ben ik met man en 2 volwassen zonen naar de Dolomieten geweest. We verbleven in een - laten we zeggen "vintage" - mobile home op camping Sass Dlacia. Ik heb hier al eerder een blog over geschreven.

Tijdens de hikes die we gedaan hebben heb ik foto's gemaakt. Aan het bezoek aan Lago Di Braies heb ik een aparte blog gewijd.

Eén van de eerste dagen maakten we een hike van zo'n 15 km. We liepen zo'n vier uren. Dit was in Badia, Abtei, Italië. We starten vlakbij de camping.

Het was prachtig! Telkens weer andere vergezichten.

De tweede hike maakten we in de buurt. Er was niet al te best weer voorspeld, toch trokken we er op uit. Onderweg wel flink wat regen gehad, maar het landschap was prachtig. Dit keer iets heel anders en we waanden ons een beetje in "Hobbit-land". Kijk zelf maar; prachtige groene weiden en knusse hutjes! Ook dit zijn de Dolomieten!

We liepen iets meer 16 km en deden er zo'n 3,5 uur over.


Een andere hike was de wandeling bij Cinque Torri. Een prachtige wandeling, met eindeloze vergezichten. De Cinque Torri is een bekende bergtop in de Dolomieten (net als de Drei Zinnen - die hebben we jammer genoeg niet meer bezocht). De Cinque Torri staat bekend om zijn vijf bergtoppen met daaromheen een aantal kleine rotsen. De Torre Grande is met 2361 m de hoogste van de vijf.

De Cinque Torri was belangrijk tijdens de eerste wereld oorlog. De Dolomieten speelden een belangrijke rol in de oorlog, het conflict tussen Italiaanse en Oostenrijke-Hongaarse tropene werd hier uitgevochten. Bij deze hike loop je nog door de loopgraven van deze oorlog. Ook is er een museum.

Je kunt hier ook met een kabelbaan komen, maar wij hebben dat gewoon gewandeld.

28 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page