top of page
  • Irene van de Wege

Acht kledingtips voor een fotoshoot!

Bijgewerkt op: 27 okt. 2023


Broers en zussen tijdens familieshoot met voeten in het water in Nieuwvliet-Bad

Dan heb je eindelijk de hele familie zover om een fotoshoot te boeken, dan krijg je al snel de vraag van iedereen: wat moeten we aan? Ik krijg vaak deze vraag en heb daarom hier acht kledingtips die altijd goed zijn en fijn op beeld werken! Het klinkt soms een beetje saai misschien, maar het is echt mooier!


1. Draag sowieso kleding waar je je prettig in voelt! Doe geen hakken aan, wanneer je dat normaal ook niet doet bijvoorbeeld. Draag geen jurk wanneer je een broekenmens bent! Geen te strakke broek! Denk aan het toverwoord: comfortabel!


2. Spreek met elkaar af welke kleuren je draagt. Het is fijn wanneer de kleurcombinaties bij elkaar passen. Kies één of een paar basiskleuren, hier kun je dan meerdere tinten van dezelfde kleur bij kiezen.


3. Neon kleuren trekken behoorlijk de aandacht op een foto, dit wil je wel vermijden! Felle kleding is sowieso niet echt een goed idee.


4. Vermijd ook kleding met grote logo's of zichtbare merkkleding. Vermijd ook kleine patronen, die een moiré-effect kunnen veroorzaken.


5. Houd rekening met de locatie van de fotoshoot. Is de shoot in het bos of op het strand bijvoorbeeld. In het bos is enkel groene kleding niet zo mooi bijvoorbeeld.


6. Zorg voor rust in de kleding. Kies bijvoorbeeld effen kleding. Op foto's werken verwassen groen of blauw, wit, natuurtinten heel goed. Qua stof kun je denken aan spijkerstof, linnen, wol, kant, zijde en natuurlijke materialen het mooist. Je kunt ook meerdere sets meenemen, of denk bijvoorbeeld aan een extra vest o.i.d. die je makkelijk kunt omwisselen. Zo hebben we nog wat afwisseling. Bij een familieshoot wordt er vaak voor spijkerstof gekozen, omdat vrijwel iedereen dat ook wel in de kast heeft liggen. Kies vooral iets wat universeel is en makkelijk. Spijkerstof met een wit shirt of hemd is een klassieker bijvoorbeeld. Pasteltinten houden je foto ook rustig. Ze zijn ook goed te combineren. Rood daarentegen is een hele lastige kleur!


7. Denk aan tijdloze kleding. Hoe leuk een bepaalde trend ook kan zijn, achteraf krijg je er misschien spijt van.


8. En; haal je broekzakken leeg (telefoon, sleutels in een tas), draag geen elastiekjes om de polsen. Ook fijn wanneer de kleding niet al te veel kreukelt en zorg ervoor dat het schoon is ;))


Hieronder zie je allemaal voorbeelden hoe de kleding van iedereen een beetje op elkaar en de omgeving is afgestemd en wat dat doet op beeld. Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt!

Man en vrouw hand in hand wandelend over loopbrug

Moeder en dochter in de duinen van Cadzand

Grote familie loopt hand in hand richting de zee

Man en vrouw in weiland met prachtige wolken op de achtergrond

Familie die springt vanaf de palen

Gezin tijdens familieshoot met voeten in het water in Nieuwvliet-Bad

Gezin tijdens familieshoot met voeten in het water in Nieuwvliet-Bad

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page