top of page
  • Irene van de Wege

Hoe vind je een trouwfotograaf die bij je past? 7 tips om je te helpen!

Bijgewerkt op: 1 feb.Zodra je hebt besloten om te gaan trouwen, en je hebt mijn blog "Wat moet je allemaal regelen bij een bruiloft" gelezen, ben je aangekomen bij de vraag of je een trouwreportage voor deze dag wilt hebben. Wanneer je van plan bent een fotograaf te boeken, ga je vaak op internet zoeken.

Zoals je misschien weet is het aanbod trouwfotografen enorm en zie je misschien door de bomen het bos niet meer.

Ik geef je een paar tips die misschien helpen om een goede keuze te maken, en een aantal zaken waar je op moet letten.


  1. Bedenk allereerst wat jullie budget is voor de hele huwelijksdag. En bedenk daarna wat je voor een trouwreportage over hebt. Bruidsfotografie is een belangrijke investering van je trouwdag. Wat is het je waard om goede en mooie foto's van deze speciale dag te hebben. Bedenk dat het een investering is "voor later".

  2. Bekijk de websites van meerdere fotografen en kijk welke stijl je het mooist vindt. Je kunt ook het portfolio bekijken op bijvoorbeeld Instagram. Iedere fotograaf heeft een eigen stijl. Misschien gebruikt de fotograaf altijd een bepaald filter en vind je dat mooi. Of misschien heeft de fotograaf een hele lichte stijl van fotograferen, of juist een donkere stijl. Kijk wat jullie aanspreekt. Luister vooral naar je gevoel!!

  3. Bedenk wel dat de foto's van een fotograaf die bepaalde filters gebruikt over de foto's, nu misschien prachtig zijn, maar over een aantal jaren "uit de mode". Misschien is het daarom handiger om een fotograaf te kiezen met een tijdloze stijl. Nu zijn bijvoorbeeld die bruintinten heel erg in, maar vind je dat over tien jaar nog mooi?

  4. Vraag een kennismakingsgesprek aan en kijk of de fotograaf bij je past. Het is belangrijk dat je je op je gemak voelt bij je trouwfotograaf, want de fotograaf is wel de hele dag veel in de buurt, en dan is het wel fijn dat het gezellig is ;)) en dat je je op je gemak voelt.

  5. Check of de trouwfotograaf beschikbaar is. Soms heeft de trouwfotograaf meerdere aanvragen voor dezelfde dag. Ik raad een paar maanden van te voren je trouwfotograaf te boeken. Vooral de maanden april t/m september zijn populaire trouwdata! Check hiervoor: populaire trouwdata in 2024 en 2025!

  6. Bekijk wat er allemaal in de pakketten zit. Zit er bijvoorbeeld al een trouwalbum bij, of moet je die er later bij boeken? Albums zijn een behoorlijk kostenplaatje, toch raad ik aan deze investering te doen. Een fotoalbum is prachtig om nu en dan weer te bekijken en te genieten van de mooie herinneringen aan deze dag.

  7. En een laatste hele belangrijke tip: Bekijk de reviews op google. Lees wat andere bruidsparen hebben geschreven en neem dit mee in je overweging om voor een bepaalde trouwfotograaf te kiezen.


En waarom zou je mij als fotograaf moeten kiezen?


Behalve dat ik erg enthousiast ben om mooie foto's te maken, omdat ik houd van beeld, omdat het mijn doel is jullie dag zo mooi mogelijk vast te leggen en daar enorm mijn best voor doe. Omdat ik 100% betrouwbaar ben, super op tijd, en snel reageer.


Bruidsparen boeken mij ook omdat ik hen niet te veel laat poseren. Ik laat mensen zijn wie ze zijn en zorg ervoor dat ze mooi op de foto staan. Hiernaast neem ik ook altijd graag de tijd voor de fotoshoot van jullie tweeën zelf, om ook een aantal "perfecte plaatjes" te hebben. Vaak zijn het hele sferische, fine-art beelden. Plan - wanneer je dit wilt - ruim de tijd voor het fotomomenten.


Op de trouwdag maak ik graag een fotojournalistieke bruidsreportage met een klein stukje geposeerd tussendoor. Ik hoop dat mijn stijl jou aanspreekt!!!

Comments


bottom of page