top of page
  • Irene van de Wege

Waarom zou je voor een trouwalbum kiezen?

Bijgewerkt op: 21 mrt.

voorbeeld trouwalbum

Een trouwalbum is een investering. En je vraagt je af of je dat moet doen. Logisch, het is nogal een bedrag.

Natuurlijk kun je zelf met de digitale bestanden een album laten maken voor een paar tientjes bij bijvoorbeeld de HEMA. Dat heb je vast ook wel eens gedaan met vakantiefoto's.

Een luxe trouwalbum kost echter wel een paar honderd Euro. En als je echt iets bijzonders wilt, nog meer. Waar komen deze bedragen dan eigenlijk vandaan?


Allereerst is het maatwerk. Ik besteed tijd aan de vormgeving en steek veel tijd en liefde in de opmaak van het album.

Daarna gaat het album naar een foto lab voor professionele fotografen. Dit is geen fabriekswerk, maar maatwerk. De materialen die gebruikt worden zijn van hoge kwaliteit. Er wordt veel zorg en tijd aan besteed en gebruikt van het mooiste papier en druktechnieken.

Vergelijk het met een T-shirtje bij de Zeeman of een op maat gemaakte kleding! Het is een investering. Zo is het met luxe trouwalbums net zo.


Wanneer je een trouwalbum zou willen laten maken, stuur ik je een prijslijst met verschillende mogelijkheden. Daarna neem ik met jou alle opties door. Ik bied eenvoudige albums aan en daarnaast de luxere varianten. Deze zijn allemaal naar wens op te maken.

Allereerst bepalen we de afmetingen en het aantal bladzijden. Wil je echt een mooi album raad ik minimaal 25x25 cm aan. Je hebt daarna de keus uit verschillende cover materialen (afhankelijk van de maat), zoals linnen, eco-leer of velvet (fluweel). In principe houd ik de albums graag rustig, maar wanneer je wilt zou er een foto op de omslag kunnen. Maar je kunt ook kiezen voor een gravering van naam of logo op de voorkant (afhankelijk van materiaalkeuze). Wat ook heel mooi is, is een bijpassende box. Zo blijft je album jaren mooi en kun je het album netjes opbergen. E.e.a. heeft natuurlijk wel allemaal invloed op de prijs.


Wanneer je een trouwreportage van 8 uren bij mij boekt zit er een eenvoudig album van 20x20 cm bij, maar die zou je kunnen upgraden. Bij een trouwreportage van 12 uren zit er een luxe album van 25x25 cm en 30 pagina's bij in een bijpassende bewaarbox!


voorbeeld trouwalbum in bewaarbox

Kies voor een trouwalbum als tastbare herinnering aan jullie trouwdag. En hoe mooi de foto’s op de computer ook zijn, in een album zijn ze net iets tastbaarder. Het is een andere ervaring.


Voorbeeld trouwalbum

Trouwalbum

Voorbeeld vlakliggende pagina's trouwalbum

Trouwalbum Irene van de Wege Fotografie

Voorbeeld trouwalbum

voorbeeld trouwalbum

En denk ook eens aan een kleiner album voor bijvoorbeeld je ouders als 'dank'. Soms wil je je ouders je dankbaarheid tonen, hoe leuk is dat om dit met een miniversie van jullie trouwalbum te doen? Het is een mooie en persoonlijke manier om je geliefden te bedanken voor hun steun!


groot trouwalbum en een minivariant hiervan voor oudersComentários


bottom of page