top of page
  • Irene van de Wege

Slow Cabin in Haspengouw

Bijgewerkt op: 22 feb.


Prachtige slow cabin in Haspengouw, België

Twee dagen verbleef ik samen met de man in een slow cabin op een niet nader te noemen locatie in Haspengouw, België.


Twee weken van te voren krijg je pas de exacte locatie van je verblijf. Dit is part of the deal. Het is de bedoeling dat je soort van verrast wordt over de locatie en dat het voor the happy few is en niet het grote toerisme in België aanwakkert. Onze cabin staat op een verloren hoekje van een stuk bouwgrond van een boer in Haspengouw. Het is heerlijk rustig, de andere cabins zie je niet.


Je parkeert de auto op ongeveer 20 minuten loopafstand. Het is dus aan te raden niet al te veel bagage mee te nemen, want je kan niet exact tot bij de cabin komen. Dus alles wat je meeneemt, zeul je met je mee over het niet al te vlakke pad en over het weiland en een hobbelig, enigszins drassig pad. (Tip: waterdichte schoenen!)

Dat geeft niet, dat is deels de charme. Maar tijdens het wandelen vervloekte ik wel even mijzelf, want waarom drie broeken mee voor twee dagen, verschillende tijdschriften en meerdere boeken in de middle of nowhere ;))

Note to self voor de volgende keer: niet doen!! En ik was gewaarschuwd hoor! Soort van eigenwijs....


De slow cabin is niet extreem groot, maar voor 2 personen perfect, en meer dan voldoende ruim om het leuk te houden tijdens een paar dagen ;))

De cabins zijn ecologisch (zonnepanelen, gefilterd regenwater, biologisch afbreekbare douchegel en afwasmiddel), en dat is erg fijn voor je gemoedstoestand!


Bij aankomst scheen het zonnetje en kwam het instant vakantiegevoel direct! Wow, wat een rust!

Even op zoek naar de sleutel, maar ook dat voelt als soort speurtocht. Een van te voren gekregen code invoeren en daar lag onze key tot hapiness. Het gaf iets spannends, je hebt een code gekraakt ofzo. Het kind in je komt weer naar boven.


De cabin heeft precies dat wat je nodig hebt. Enorme ramen geven een heerlijk licht en ruim gevoel. Keukentje en badkamer helemaal prima, met alleen dat wat je nodig hebt. Helemaal fan van de percolator. Heerlijke manier van koffie zetten. Droogtoilet is dan weer niet per se mijn ding, maar prima voor deze dagen en past helemaal bij het concept. Google het maar!


Nadat we de spullen naar binnen hadden gebracht, ontspanden we met de flesjes cider en paddenstoelen chipjes, die voor ons klaar stonden op tafel. Dit voelde als een warm welkom! Time to let go! Er staat overigens een handige doos waar je je mobiele telefoon in kunt doen, zodat je niet gestoord wordt. Helaas is mijn verslaving toch te erg heb ik ontdekt. Het is me niet gelukt! Maar hé, ik kom ervoor uit!! Ik wilde zo graag alles delen met de thuisblijvers!


Middenin het huisje stond een houtkachel, maar die hebben we niet gebruikt. Wel hebben we buiten de vuurkom aangestoken en die gebruikt als barbecue. Het huisje is van binnen helemaal van hout, dit voelt warm en gezellig aan! Het bed is heerlijk en het dekbed en de lakens ook top!


De zon zien ondergaan en opkomen in de natuur, op zo'n rustige plek, liggend in je bed, is heerlijk. Twee dagen hebben we kunnen ontspannen en zijn tot rust gekomen. De ontbijtmanden die we bijgeboekt hadden waren overigens zeer compleet en heerlijk! De gravin van het kasteel in de buurt zorgt hier persoonlijk voor en doet dat met overgave! Het zelfgemaakte zuurdesembrood was zo lekker!


Voor een tweede keer zeker vatbaar. Dan kiezen we wel een andere locatie, je moet nieuwe dingen blijven ontdekken, niet waar? Maar er is keuze genoeg!

Wil je ook meer weten? Ga dan naar www.slowcabins.be en boek je verblijf!Komentarze


bottom of page