top of page
  • Irene van de Wege

Reisfotografie: Lago Di Braies (Prager Wildsee) - hype of echt mooi?

Bijgewerkt op: 27 aug. 2023


Lago Di Braies, meer met bergen eromheen

In Zuid-Tirol, de provincie in het noorden van Italië, vind je het Lago di Braies (Prager Wildsee) in natuurpark Fanes-Sennes-Braies. Je kent het waarschijnlijk wel van Instagram! Een must-see van Italië.

Omdat wij toch in-de-buurt op vakantie waren, vond ik dat we dit dan ook een bezoekje moesten zouden brengen, zodat ik ook fijn mee zou kunnen posten met de rest van de wereld.

Vroeg de wekker gezet, want wij zaten op Camping Sass Dlacia, dus nog 1 uur en 15 minuten rijden hier vandaan. Ik had al gelezen over hele toeristenstromen die voetje voor voetje langs het pad zouden lopen, en als ik ergens niet van houd, dan zijn het mensenmassa's. Laat staan dat ik de man mee zou krijgen ("Massatoerisme, argh"). Dus dat betekende vroeg opstaan. Nu is dat voor mij geen probleem, maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen het ervoor over zou hebben. Voor ons zou dat dan weer fijn zijn, want wie wil er nu om half vijf opstaan om zich bij zonsopkomst aan een meer te vergapen. Ik bedoel een meer! Maar Lago di Braies, is het nu een hype, of echt mooi?


Is het de moeite waard geweest?

Zeker; het is een prachtig meer! Mooi helder groen-blauw water. Leuke houten bootjes in het water en prachtige rotsen op de achtergrond. Mooie plaatjes gegarandeerd, wel enigszins afhankelijk van het weer! Dus ik vond het super om gezien te hebben. Blijf ook niet alleen bij het beginpunt staan, maar loop een rondje om het meer! Dit duurt een kleine anderhalve uur en is prachtig!


Je bent niet de enige die foto's maakt. Ook op het moment dat ik er was werd er net een bruidspaar geportretteerd (ook maar snel een foto van gemaakt) en er zijn meerdere fotoshoots. Er is ook ooit een film opgenomen.


Zijn er mooiere plekken op de wereld? Vast wel!

Is het een hype? Ook zeker wel!

Is het leuk met duizenden andere bezoekers? Denk het niet! Dus wanneer je gaat; ga 's ochtends vroeg! Dan kun je ook nog makkelijk parkeren (neem parkeerplek P2, dat is vijf minuten lopen voor 6 Euro). Let op, in de zomer is de weg afgesloten tussen 9:30 en 16:00. Dan heb je een online parkeerticket nodig! Kom je ervoor of erna, kun je gewoon doorrijden!

Oké, dan nu de plaatjes, waarvoor ik ernaartoe ben gegaan uiteraard! Geniet ervan!!!Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page