top of page
  • Irene van de Wege

Wat te doen wanneer het slecht weer is voor een fotoshoot?

Bijgewerkt op: 27 aug. 2023


Vrouw met harde wind op de foto in zeeland

Wat nu wanneer je eindelijk iedereen zover hebt gekregen voor een familieshoot, alle agenda's zijn er ook op afgestemd, en dan blijkt het opeens slecht weer te zijn?


In Nederland gebeurt het best regelmatig dat klanten mij een week voor de fotoshoot mailen, omdat het er weer er heel slecht uit ziet. En wat dan? Maar het weerbericht verandert met de dag en daarom is het slim om juist pas 1 of 2 dagen voor de shoot goed te kijken wat de voorspellingen zijn. Heel vaak geeft buienradar regen aan, maar valt het uiteindelijk wel mee.

Misschien heb je het gevoel niet, maar in Nederland is het echt vaker droog, dan dat het regent!


Wat is trouwens "slecht" weer? In principe is in mijn ogen alleen maar slecht weer, wanneer het regent of echt heel erg hard waait. Bewolkt weer of geen zonnetje is juist helemaal niet erg. Ook levert wind of bewolking juist een extra (dramatisch) effect aan de foto's, wat juist heel erg mooi kan zijn.


Maar ik snap ook wel dat je voor je familieshoot, of coupleshoot of welke shoot dan ook liever mooi en zonnig weer wilt. Wanneer je het dus echt niet ziet zitten, verplaatsen we de shoot!!

En misschien weet je wel een mooie binnenlocatie, waar we de shoot zouden kunnen laten plaatsvinden. Let er dan wel op, dat het een mooie lichte locatie is en dat er extra kosten aan verbonden zouden kunnen zijn.


Mocht je sowieso een shoot boeken tussen ongeveer oktober en maart, dan is de kans ook wat groter op bewolkt weer. Maar ook in deze periode kun je mooie foto's maken. Kleed je dan aan in laagjes en denk aan mooie mutsen, sjaals en vesten.


Wat is nu het beste tijdstip voor een fotoshoot? Lees daarvoor mijn blog: www.irenevandewegefotografie.com/post/goudenuur


De volgende foto's zijn allemaal genomen op bewolkte dagen, met enorm harde wind, of tussen-de-buien-door!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page