top of page
  • Irene van de Wege

Wat is de beste tijd voor een fotoshoot?

Bijgewerkt op: 3 aug. 2023Op mijn website kun je lezen dat ik het allerliefste fotografeer tijdens het gouden uurtje.

Het gouden uur is het moment van de dag waarop de zon het laagst staat. Dit is binnen het uur na zonsopkomst, en binnen het uur voor zonsondergang.


Waarom is dat een mooi moment om een fotoshoot te doen? Omdat het licht dan nog heel mooi is! Het gouden uur geeft een mooie zachte, warme gloed aan de foto's. Het licht wordt mooi verspreid en alles krijgt een beetje een dromerige uitstraling zonder harde schaduwen of contrast.


Bijkomend voordeel van het gouden uur in de ochtend is, dat de meeste mensen nog niet zo vroeg buiten zijn! Het is dan heerlijk rustig en we hebben dan vaak nog een leeg strand of bos en dat is wel fijn met een fotoshoot. Je voelt je dan misschien minder bekeken.


Misschien denk je wel; ik heb geen zin om vroeg op te staan... maar je hebt dan wel net wat mooiere foto's dan een ander tijdstip van de dag. Ik raad het dan ook echt aan! Dus misschien één keertje wat eerder uit je bed?


Bekijk hier enkele foto's die genomen zijn tijdens het gouden uur 's ochtends en 's avonds. Word jij ook net zo enthousiast als ik over het gouden uur? Mail mij dan, zodat we een shoot kunnen plannen! Ik kijk ernaar uit! Mail mij: info@irenevandewegefotografie.com
Familie bij Nieuwvliet-Bad tijdens gouden uur

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page