top of page
  • Irene van de Wege

Perfecte plaatjes op je bruiloft of "echte" beelden?

Bijgewerkt op: 7 apr.

Bruidspaar tijdens ceremonie

Wellicht ben je je bruiloft aan het plannen en heb je ook een bord op Pinterest gemaakt ter inspiratie. En geloof me; ik houd van Pinterest! Ik doe er veel inspiratie op. En ik moedig het ook aan. Maar.... Je ziet alleen-maar-perfecte-plaatjes! Perfect gestylde tafels, prachtige jurken, de mooiste locaties, altijd mooi weer, alle mensen zien er perfect uit en alles past bij elkaar. De mooiste bloemen, de chicste details, lampjes, kaarsen, catering etc.


Maar; het is niet allemaal "echt"! Veel van deze foto's zijn tot stand gekomen tijdens zogenaamde styled wedding shoots. Tijdens deze shoots zijn cateraars, weddingplanners en stylisten aan de slag gegaan om de perfecte plaatjes te kunnen creëren. Vaak word je zo min of meer overgehaald, om hieraan bijvoorbeeld ook veel geld uit te geven. Alles wordt uit de kast gehaald, om jou het complete plaatje te kunnen bieden. Styled shoots vinden soms zelfs plaats in het buitenland, maar hé, hoe groot is de kans dat je echt in het buitenland gaat trouwen?


Het levert uiteraard mooie foto's op, maar tegelijk vind ik het jammer. Alle bruiloften worden zo ook een beetje hetzelfde. Ook kan het jou onzeker maken, wanneer je je eigen trouwdag aan het plannen bent. Het legt de lat ontzettend hoog en je bent eigenlijk niet echt bezig met je trouwdag, maar vooral bezig om straks een mooie foto te kunnen posten op je social media.


En hoe jammer is dat? Want waar gaat het eigenlijk om?


Tuurlijk wil ik ook de mooiste foto's maken, en heus, ik houd van al die mooi gedekte tafels en details, maar stiekem vind ik het jammer wanneer alles zo "perfect" is. Een perfecte bruiloft heeft niets te maken met Pinterest -waardige foto's, maar alles met de liefde, de emoties en de vrolijkheid van deze dag. En dat is het ook vooral wat ik probeer in beeld te vangen op jullie dag. Ik hoop mooie, authentieke en echte beelden te maken. Zorg ervoor dat het perfecte plaatje niet het doel moet zijn van jullie dag! Maar geniet vooral!!


Wil je mij ook als trouwfotograaf? Ik kan niet wachten! Bekijk dan hier alle info of vraag mijn brochure aan!Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page