top of page
  • Irene van de Wege

Reisfotografie: Slot Linderhof en Neuschwanstein

Bijgewerkt op: 22 feb.


Slot Linderhof

Tijdens onze vakantie onverwacht op een prachtig slot gestuit, wat super was voor mijn reisfotografie! Slot Linderhof is misschien wel mooier dan Slot Neuschwanstein! Het is een barokslot in het Graswangtal in Ettal bij Oberammergau in Beieren. Het is het kleinste van de drie kastelen gebouwd in 1790 in opdracht van Lodewijk II van Beieren. Het was zijn lievelingsverblijf . Het is herbouwd in 1870. Het heet Slot Linderhof en het is prachtig!

Wij zijn niet binnen geweest, maar de tuinen alleen al zijn een bezoek waard.


Voordat we bij Slot Linderhof waren, bezochten we slot Neuschwanstein. Deze bezochten we voordat de hele toeristenstroom op gang zou komen. Op deze manier waren we als eerste op de Mariënbrücke en hadden rustig de tijd wat foto's te maken. Uiteindelijk vonden we hem mooi, maar later van dichtbij langslopend, vonden wij hem minder indrukwekkend. Het leek meer op een kasteel op de Efteling, beetje namaak bedoel ik. Het kasteel stond model voor het kasteel op Disneyland.

Tegenover het kasteel is nog het slot Hohenschwangau (1837) te zien. Slot Linderhof en slot Neuschwanstein zijn natuurlijk wel heel mooi.Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page